menu
NL EN

Interview Willem Thoen (Projectdirecteur TowerTen WTC bij Ballast-Nedam) over Dux Nova

18 mei 2021

“Koen zorgt met vertrouwen dat ik in het search proces vol gezien word en dat de beeldvorming over mij 100% klopt”.

Hoe omschrijf je je functie als projectdirecteur?

Mijn werk laat zich goed omschrijven als schaken op 60 borden, tegelijk. Het is een functie waarbij ik met mijn werklaarzen in de klei sta, of liever in beton, maar waarbij ook het politieke speelveld een belangrijke rol speelt met zowel onderaannemers, mijn team als met mijn werkgever, Ballast-Nedam. Ik ben eindverantwoordelijk voor de oplevering van het bouwproject TowerTen WTC en ik doe dit met een groot team van professionals. Een grote verantwoordelijkheid waar ik veel energie van krijg!

Wat is je relatie met Dux Nova?

De relatie die ik als kandidaat met Koen van Dux Nova heb opgebouwd is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en een vriendschappelijk professionele relatie. Ik ben een open persoonlijkheid en ik vind openheid in zo’n nieuw traject belangrijk, zeker als je mij benadert voor een positie. Koen is er voor zijn opdrachtgever én voor de kandidaat. We zijn hierin samen opgetrokken en Koen stelt zich op als een professional in zijn zoektocht naar de beste kandidaat bij de juiste opdrachtgever.

Wat is jou het meest bijgebleven in het traject als kandidaat?

Koen bepaalt uiteindelijk wat zijn opdrachtgever over mij te zien krijgt en wat ik over mijn toekomstige werkgever te zien en te horen krijg. Koen zorgt vol vertrouwen dat je in het proces vol gezien wordt. Geen schijnwerpers maar een eerlijke weergave zoals ik ben, niet zoals ik zou moeten zijn om in de functie te passen. De beeldvorming klopt 100%. Koen voelt feilloos aan of ik pas in de bestaande structuur. Dat vind ik belangrijk. Daarnaast spreekt Koen de taal van beide partijen en koppelt hij de gezamenlijke belangen om tot een eindresultaat te komen waarin iedereen tevreden is.
Daarnaast ben ik zelf erg zorgvuldig met wie ik mijn CV deel. Voor het werkveld waarin ik actief ben – de bouw – zijn er hooguit 5 grote partijen in Nederland die de projecten doen die op mijn lijf geschreven zijn. Het is voor mij daarom cruciaal dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon terecht komt. Koen neemt hier een leidende rol in en pakt door, maakt meteen een afspraak voor je met de juiste persoon en zorgt dat het proces kort en duidelijk is. Geen verborgen agenda’s maar hij legt mijn wensen naast die van zijn opdrachtgever en zoekt naar de overeenkomsten.

Hoe omschrijf je het proces dat je als kandidaat doorlopen hebt met Dux Nova?

Het traject waarin je benaderd wordt door een headhunter die een interessante functie voorstelt tot aan het ondertekenen van je contract is eigenlijk maar kort. Dat zijn dus cruciale momenten in een diffuus en spannend proces, maar die wél de voortgang van mijn carrière beïnvloeden. Je hebt het
gevoel er alleen voor te staan en je neemt het voor je gevoel in je eentje op tegen een multinational. Alles moet dus kloppen in dit korte tijdsbestek. Een mailtje teveel of een belletje te weinig zijn zaken die de beeldvorming kunnen vertroebelen. Dat is een complex spel. Koen komt zijn afspraken na, is proactief en doet geen beloftes die hij niet waar kan maken. Dat schept en versterkt een vertrouwensband die verder gaat dan alleen een transactie naar een nieuwe werkgever.

Tot slot

Ik geef Dux Nova een 8.5 voor haar dienstverlening. Je merkt aan Dux Nova dat ze in het hogere segment actief is. Koen weet hoe het spel werkt en voelt feilloos aan of hij iets voor je kan betekenen of niet. Daar is hij ook eerlijk in. Dat is voor mij “excelleren in search”. Ik zou Dux Nova zeker aanbevelen aan een ander zodat zij gezamenlijk, op basis van gelijkwaardigheid naar een win-win kunnen zoeken.