menu
NL EN

Sparren met Dux Nova?

09 december 2019

'meer dan executive search'

Het jaar is al weer bijna ten einde? Ook wij zijn druk met projecten en deadlines van alles wat nog dit jaar moet worden afgerond. Daarnaast zijn we ook druk met onze planvorming voor het nieuwe jaar. Vooruitkijken begint voor ons altijd met effectief evalueren. Dit door langs te gaan bij onze klanten en bemiddelde kandidaten en ook met elkaar te leren van de ervaringen van afgelopen jaar. Een succesvol jaar waarin we met Dux Nova met veel plezier en succes ruim 50 senior posities ingevuld (directie, management en senior specialisten) bij klanten door heel Nederland. Het totale aantal bemiddelingen is daarmee gegroeid naar meer dan 300. Alle bemiddelingen en partijen op een rij zettend roept een gevoel van trots op! Maar een analyse van dit resultaat geeft ons ook veel kennis en inzicht van de arbeidsmarkt binnen bouw, vastgoed en infra en geeft richting om onze dienstverlening de komende jaren te blijven verbeteren. Graag delen we de kennis en onze mening over deze thema’s ook met jou. Indien je geïnteresseerd bent in onze kennis en wilt sparren over deze thema’s maken we graag een afspraak.

Salaris of opleiding
Betaal ik mijn mensen genoeg? Wat is een goede bonusregeling? Zomaar wat vragen die ons met regelmaat gesteld worden. Door de schaarste van goed personeel zijn salarissen weer enorm gegroeid en merken we dat werkgevers met regelmaat weer de beurs trekken om iemand ‘weg te kopen’. Is dat nou wel nodig? Een kleine benchmark leert ook dat salaris echter niet voorop staan bij het maken van een carrièrestap. Een goed werk-privé balans, zingeving en waardering  en meer kansen op doorontwikkeling en opleiding worden nog te vaak onderschat.
Iemand die opgroeide in crisistijd staat anders in het leven dan iemand die alleen welvaart en economische groei heeft gekend. En de jeugd van nu, ook wel ‘generatie Y’ die zijn opgegroeid in een tijd waarin internet steeds vanzelfsprekender werd, staan weer anders in het leven dan oudere generaties.
Voor de doelgroep waar wij ons als Dux Nova op richten is ontwikkeling of zelfontplooiing een belangrijk in de carrière. Onder andere daarom hebben wij samen met Fanbased een leiderschapsprogramma ontwikkeld om de leiders van morgen optimaal in hun kracht te zetten en te belonen voor de toekomst.

Opvolgingsvraagstukken
Afgelopen jaar hebben we opnieuw enkele organisaties van dienst mogen zijn met een opvolgingsvraagstuk. Bijzonder leuk om te doen, maar bedrijfsopvolging of bedrijfsovername zijn geen gemakkelijke onderwerpen. Ondernemers die het bedrijf hebben opgebouwd, hebben hier vaak hun ziel en zaligheid ingestopt. Over de bedrijfsopvolging hebben ze vaak nog onvoldoende nagedacht, met het gevaar dat het opeens overhaast moet gebeuren. Voor de fiscaal-juridische aspecten kunnen we je in contact brengen met een goede adviseur. Maar ook voor de werving van een juiste opvolger is het belangrijk om goed de tijd te nemen. Samen met jou richten we een zorgvuldige procedure in waarin we met door middel van een intakegesprek en ACT-meting het gewenste profiel scherp krijgen. Daarna maken we een gedegen wervingsplan waarin we aandacht hebben voor de toekomstige participatie en een grondige search en selectie van de geschikte opvolger.

Diversiteit
Diversiteit is steeds vaker een thema binnen de bouwsector. Maar waarom diversiteit? Is het goed om diverse teams samen te stellen? En wat maakt dat het zo lang duurt voor er echte diversiteit is – dat het zoveel moeite kost? De vraag naar vrouwen in de bouwsector is de laatste jaren enorm toegenomen. Naar ons idee is dit goed, maar wanneer we deze vraag wat verder afpellen spreken we eerder over feminiene en masculiene eigenschappen. Ook toetreding van buiten de sector zijn wij als diversiteit die kan bijdragen aan verbetering. Gesprekken hierover leveren soms interessante keuzes op waarover we ook graag met je sparren.

Wat is de potentie van mijn managementteam? (ACT®-teamanalyse)
Om beter inzicht te krijgen in (gevraagde) competenties van een directie- of managementteam maken wij gebruik van de ACT®-metingen van my HBM network. Wij zijn als Dux Nova geaccrediteerd om zelf metingen uit te voeren. Met onze team analyse krijg je inzicht in het latente talent van jouw mensen. We kunnen hiermee laten zien wat energie kost, wat ontbreekt en waar je op moet investeren. Wij geven je een blauwdruk van jouw team en laten zien waar de knelpunten zitten. Daarnaast kunnen de risico’s worden verkleind door bewustwording en anders inzetten van talenten.