menu
NL EN

Een rol als commissaris of toezichthouders, iets voor jou?

05 juni 2024

Als specialist in bouw, vastgoed en infra wil Dux Nova niet alleen excelleren in Executive Search, maar haar relaties ook motiveren en meehelpen bij persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Onder het motto ‘met en van elkaar leren’ werd op Dinsdag 4 Juni bij het kantoor van Dux Nova een informatiebijeenkomst georganiseerd voor ervaren directieleden / bestuurders in bouw, vastgoed en infra met ambities in een toezichthoudende rol.

Onder leiding van Emiritus hoogleraar Leen Pape (Nyenrode Business Universiteit) werd stilgestaan bij de belangrijkste taak van bestuur en toezicht: Continuïteit van de organisatie. Aan de hand van theorie en diverse pakkende anekdotes vertelde Leen waar het eigenlijk om gaat in een rol als toezichthouder. Ook de voor- en nadelen van een ‘One Tier model’ en een ‘Two Tier Model’ en de recente ontwikkelingen kwamen uitgebreid aan bod.

ervaren commissaris Bram Heijnsbroek over zijn motivatie om 10 jaar geleden als Nederlands jongste toezichthouder in het publieke domein aan de slag te gaan

Bram Heijnsbroek

Vervolgens vertelde ervaren commissaris Bram Heijnsbroek over zijn motivatie om 10 jaar geleden als Nederlands jongste toezichthouder in het publieke domein aan de slag te gaan. Hij vertelde de deelnemers hoe hij zijn rol als commissaris invulling geeft en liet door middel van een aantal interessante stellingen de zaal ook voelen voor welke dilemma’s je als toezichthouder kunt komen te staan.

De leerzame middag werd afgesloten met een lekker Italiaans buffet en de mogelijkheid om ervaringen en netwerk uit te wisselen. Want ook die netwerkgedachte is waar Dux Nova voor staat!

Ben je geïnteresseerd in de presentatie van deze avond dan is deze te downloaden door hier te klikken.