menu
NL EN

Interview met Huberto van der Schuit over dienstverlening Dux Nova

14 oktober 2020

Op 13 oktober 2020 werd Huberto van der Schuit, CFO / Bestuurder MSQ, geïnterviewd over hoe hij de dienstverlening van Dux Nova ervaren heeft in de afgelopen tijd. Het werd een referentie om trots op te zijn!

“Dux Nova begrijpt me, kent de markt, zijn prettige gasten en werken in een gemoedelijke, open sfeer. Een beetje die Brabantse gezelligheid”.

Huberto van der Schuit | CFO – Bestuurder | MSQ

MSQ is een familiebedrijf met diepe wortels in de dakenbranche. MSQ investeert in bedrijven die actief zijn in de aanleg en het onderhoud van daken. Wij zijn een innovatieve holding en geloven in de kracht van samenwerking en synergie. Als familiebedrijf staan wij voor traditionele waarden zoals kwaliteit, vakmanschap, ondernemingszin en goed werkgeverschap”.

Wat is de reden dat je Dux Nova hebt ingeschakeld?
Ik zocht destijds een partner die kennis en ervaring heeft in de bouwsector, een specialist. Een headhunter specifiek voor de bouwsector was er niet echt, maar heb ik in Dux Nova gevonden. Zij zijn specialist binnen de bouwwereld en kunnen verschillende functieprofielen succesvol invullen, maar zonder dat je een drempel voelt. Je praat veelal toch over MT-functies, over mensen met een hoge opleiding die geënthousiasmeerd worden of raken om bij een MSQ-bedrijf te komen werken.

Wat heeft de dienst van Dux Nova jou opgeleverd?
Verrassende kandidaten, de vijver van kandidaten is groter geworden! Niet bij concurrenten of toeleveranciers, die kenden we al. Ik ben verrast met kandidaten met een ander profiel, uit een andere branche dan MSQ traditioneel aanneemt. Dux Nova heeft me hierin uitgedaagd anders te denken en ik heb een aantal mensen aangenomen die op papier niet direct voldeden aan het gestelde profiel. Dit zorgde wel voor nieuwe energie, een grotere betrokkenheid, reuring, een andere sfeer en vooral, een nieuwe dynamiek die streeft naar het invullen van de MSQ-strategie. Dit versterkt ons en deze mensen werken nog steeds bij ons!

Daarnaast is Dux Nova een mooi bedrijf maar je doet zaken met een persoon. Ik ben vaak verrast door de kandidaat waar Jurgen of Sander mee kwam. Het feit dat je verrast wordt, deze kandidaat past en enthousiast is over MSQ betekent dat Dux Nova exact heeft begrepen wie ik zoek. Dat werkt goed. We hebben door onze langdurige relatie vaak aan een half woord genoeg. We kunnen eerlijk en direct tegen elkaar zijn, twee kanten op.

Welke specifieke eigenschap is het meest bijgebleven?

  • Laagdrempelig
  • No-nonsens cultuur
  • Down-to-earth
  • Specialist
  • Kennis & Expertise
  • Wederzijds begrip
  • Goede persoonlijke klik met Jurgen & Sander
  • Snel schakelen

Hoe herken je ons motto “Excelleren in Search?
Hier komt weer het verrassingseffect van die kandidaten die iets raken bij je. Overlap met het profiel van maar 50% maar toch blijft die kandidaat hangen, die gaat dat extra stuk meerwaarde brengen. Dat zie je niet vaak. Dat is voor mij excelleren in search.

Hoe herken je ons motto “Motiveren van de markt”?
Pretentieus en ambitieus tegelijk. Herken ik me nog niet voor de volle 100% in. Opleiding en een netwerkfunctie zijn voor mij stapjes die het motiveren van de markt zichtbaar maakt. Dux Nova leidt bijvoorbeeld een van mijn teamleden op. Maar misschien maak ik nog te weinig gebruik van dit handvat van Dux Nova.

Als ik 100% mag verdelen over deze 2 motto’s herken ik me voor 80% in Excelleren in Search en 20% in Motiveren van de markt.

Zou je Dux Nova bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan exact zeggen?

Absoluut. Heb ik onlangs zelfs al gedaan.

Je hebt een partner zonder bla-bla die werkt in een gemoedelijke sfeer maar met een gedreven houding. Ik heb ervaring met meerdere headhunters maar ik blijf bij Dux Nova, zij begrijpen me. Zij weten kandidaten te enthousiasmeren voor de MSQ-bedrijven en schetsen een reëel beeld van de verwachtingen. We komen met kandidaten in contact die we anders nooit zouden hebben gezien. Mensen met een MBA-opleiding die niet voor ogen hadden om binnen een bedrijf in dakdekking aan de slag te gaan.

Welk cijfer geef je Dux Nova? Ik ben kritisch, een 8!