menu
NL EN

Interview met Pierre Hobbelen over dienstverlening Dux Nova

02 april 2020

Op 24 maart 2020 werd Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder van woningcorporatie Thuisvester, geïnterviewd over hoe hij de dienstverlening van Dux Nova ervaren heeft in de afgelopen tijd. Het werd een referentie om trots op te zijn!

Hoe omschrijf je Dux Nova in 1 zin?
Dux Nova is een innovatieve, ietwat eigenwijze en proactieve samenwerkingspartner.

Wat is de reden dat je Dux Nova hebt ingeschakeld?
Thuisvester had destijds een groot aantal vacatures en merkte dat er veel vergelijkende vacatures in de sector waren die, eigenlijk, allemaal op dezelfde manier met dezelfde mensen werden ingevuld. Iedereen viste in dezelfde vijver. Thuisvester wilde juist kandidaten die kiezen voor het unieke karakter van een organisatie. Op dat moment had Thuisvester écht behoefte aan een partij die de sector goed kent en die niet per sé dezelfde type personen benadert maar op zoek zou gaan naar mensen die aansluiten bij de missie en de visie van Thuisvester.

Wat heeft Dux Nova voor je opgeleverd?
Dux Nova heeft kandidaten geleverd die perfect passen bij Thuisvester. Dit zijn kandidaten die passen bij de cultuur van Thuisvester en aansluiten bij de missie & visie van het bedrijf. Dux Nova heeft dit vanuit dit abstractieniveau door weten te vertalen naar mensen en profielen die concreet passen bij Thuisvester en die over de noodzakelijke competenties beschikken. Dit zijn mensen die Thuisvester anders nooit gevonden had of op gesprek had laten komen. Door positieve sturing vanuit Dux Nova werd Thuisvester uitgedaagd om over deze profielen na te denken en uiteindelijk aan te nemen voor de organisatie.

Hoe herken je je als klant in de merkbelofte van Dux Nova?
Excellence in Search: herken ik absoluut. Dux Nova heeft hier een aantal vacatures in het hogere segment ingevuld met kandidaten die perfect passen binnen Thuisvester en waar Thuisvester anders nooit aan gedacht had.
Motiveren van de markt: als het gaat om het motiveren of het challengen van opdrachtgevers om anders en breder te denken tijdens het proces, zeker! Dat hebben ze ook geleverd.

Hoe heb je het werken met Dux Nova (Jurgen/Koen/Sander) ervaren?
Dux Nova spreekt iedere taal, die van een bestuurder tot een kandidaat en lost ons probleem op, daar staan ze voor. Het team van Dux Nova heeft lef in de positieve zin van het woord. Ze durven anders te zijn en denken en dit trekt gelijkgestemden aan in de vorm van opdrachtgevers en kandidaten. Dux Nova is een no-nonsense club.

Welke specifieke eigenschappen zijn het meest bijgebleven?
Samen. Lef! Positief eigenwijs. Bewust tegendraads. Betrokkenheid bij Thuisvester. Verrassend! Kunnen verplaatsen in een ander, weten waar Thuisvester vandaan komt. Experts binnen het vakgebied. Dux Nova is anders omdat ze de markt andersom benaderen. Conventionele bureaus benaderen de markt met een vacature en zoeken de juiste kandidaat. Dux Nova draait dit om en benadert de juiste mensen met een profiel. Hierdoor krijg je mensen die een match zijn op cultuur, missie & visie waarbij puur gericht wordt op de aansluiting op de competenties.

Zou je Dux Nova bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan exact zeggen? Wat moet een ander bedrijf weten van Dux Nova?
Ja, je kiest voor Dux Nova en Dux Nova kiest voor jou. Dit heeft voor Thuisvester goed gewerkt omdat Thuisvester een atypische werkgever is en wil zijn. Dit sluit goed aan bij een ietwat eigenwijze houding en onconventionele aanpak vanuit Dux Nova, zeker voor een opdrachtgever die een andere kant op wil. De opdrachtgever moet wel “open” staan voor deze mindset.

Tot slot. Welk cijfer geef je Dux Nova?
Ik geef Dux Nova een 8,5

Dit interview werd afgenomen door Paul van Os van PAUwer (www.paulvanos.com) met wie Dux Nova regelmatig samenwerkt