menu
NL EN

Kwartaalupdate

07 juli 2018

In het 2e kwartaal bemiddelden we met Dux Nova executive search in bouw, vastgoed, infra 14 kandidaten naar een nieuwe werkomgeving. 3 in de rol van directeur, 7 op diverse managementposities en 4 senior specialisten.

De meeste kandidaten werden bemiddeld in de sector vastgoed/projectontwikkeling (6) en aannemerij (4), maar we zijn ook blij met het stijgend aantal bemiddelingen bij de toeleveranciers (3) en de interim bemiddeling bij een aansprekende overheidsinstelling (1). 50% van de bemiddelde kandidaten komt direct uit eigen netwerk en daarmee werd dus andermaal bewezen hoe waardevol dat netwerk is. Niet alleen daarom, maar ook omdat we steeds vaker via ons netwerk de juiste tip krijgen. “Goede mensen kennen goede mensen.”

Qua marktontwikkelingen blijft het beeld ongewijzigd. Drukte op de arbeidsmarkt is geen nieuws. Daarom blijven wij inzetten op het bouwen van procedures met uitgebreide voorbereiding en een duidelijk doel. Verder blijven we kansen zien in het denken in alternatieven en het competentiegericht denken. Dat lijkt wellicht weinig concreet, maar met behulp van de ACT meting maken we dat concreet. Sinds dit jaar hebben we de meting daarom standaard in ons proces opgenomen. Interesse om hier meer over te horen? Neem contact met ons op!