menu
NL EN

Trotse partner van Team Para Atletiek

05 september 2021

Van 24 Augustus tot en met 5 September vonden de Paralympische Spelen in Tokyo plaats. Met 25 gouden medailles, 17 zilveren en 17 bronzen eindigde Nederland op de vijfde plaats in het medailleklassement. Een zeer succesvolle spelen voor Nederland dus, waar we als klein landje enorm trots op mogen zijn!
Sinds juli j.l. heeft Dux Nova zich verbonden aan Team Para Atletiek. Tot de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs zijn wij een trotse partner!

Met dit partnership steunen we deze groep topsporters om te excelleren in hun sport en motiveren daarmee ook andere gehandicapte (beginnende) sporters om te gaan sporten en bewegen. Bij iedere succesvolle bemiddeling doneren we een bedrag aan stichting Team Para Atletiek om samen onmogelijke dingen mogelijk te maken! Naast een geldelijke bijdrage zetten we onszelf jaarlijks minimaal 1 keer in door met ons team te ondersteunen met de organisatie van een evenement.

Over Team Para AtletiekDux Nova is trotse partner van Team Para Atletiek
Team Para Atletiek wil iedereen met een handicap uitdagen, leren hun grenzen te verleggen én te (her)kennen. TP/A heeft de ambitie uit te groeien naar een team met minimaal 15 atleten. Atleten met een ambitie. Atleten met een missie. Met de Paralympische Spelen als doel voor de een en een persoonlijk record voor de ander.

Wat kan wél en hoe gaan we dat bereiken
Nog steeds horen mensen met een handicap vooral wat ze niet (meer) kunnen. TP/A draait dat graag om: wat kan wél en hoe gaan we jouw persoonlijke doelen bereiken. Deze positieve benadering zorgt voor meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld van de sporters. Binnen maar zeker ook buiten de sport.

Team Para Atletiek wil via haar kernwaarden dagelijks grensverleggend – elkaar inspirerend en maatschappelijk betrokken iedereen met een handicap alle kansen geven om op zoek te gaan naar hun eigen (sportieve) grenzen. Try to be better than yesterday!

Sport is daarbij een middel. De benefits van het verkennen en verleggen van die grenzen liggen ver buiten de sport. Ontdekken wat je wél kunt, ervaren dat je zoveel meer kunt dan altijd tegen je gezegd is en je misschien zelf wel bent gaan geloven. De confrontatie aangaan met dingen die je (nog) niet kunt is een proces dat goed is voor iedereen en je sterker maakt.

TP/A heeft als doelstelling mensen te stimuleren om te gaan bewegen. Daarbij richt het team zich specifiek op atletiek. Dit doen ze vanuit de overtuiging dat atletiek (rennen, springen en gooien) de basis is voor alle sporten en daarmee een goede start is voor de overgang van revalidatie naar sportbeoefening.

Van 24 augustus tot en met 5 september 2021 neemt Team Para Atletiek deel aan de Paralymische Spelen in Tokyo. Wij wensen iedereen veel plezier en succes en komen de gouden plakken graag in het echt bewonderen op vrijdag 3 september in het Olympisch Stadion! 😉