menu
NL EN

Coaching en advies

Vanaf 2014 richten wij onszelf op coaching en advies, zelfstandig en met gespecialiseerde partners. Concreet kun je hierbij denken aan loopbaanadvies, executive coaching en organisatieadvies maar ook sessie op het gebied van vitaliteit, recruitmentstrategie, klantgerichtheid, leiderschapsontwikkeling en communicatiestijlen passeren de revue.

Loopbaanadvies

Doe ik waar ik goed in ben? Krijg ik nog energie van mijn werk? Zit ik op het juiste pad? Soortgelijke vragen komen bij iedereen wel eens naar boven op momenten van reflectie. Dux Nova gaat graag met je in gesprek om tot een passend loopbaanadvies te komen.

Executive coaching

In een kritische functie is het van groot belang dat u vanuit kracht acteert en de visie van uw organisatie op een authentieke wijze kunt uitdragen.

Er wordt veel gevraagd in uw rol als leidinggevende of professional. Om goed te functioneren is het belangrijk dat u in contact staat met uw innerlijke drijfveren.  Dagelijks heeft u te maken met complexe vraagstukken, creëren van draagvlak, interne en externe klanten, rendement etc. Bij het een ligt uw hart en gaat het praktisch vanzelf,  het ander kost u meer energie.  Alles draait om het vinden van de juiste balans!

In een op maat gemaakt traject kijken wij samen hoe we u volledig in kracht zetten.  We kijken gezamenlijk naar de competenties die daadwerkelijk van u zijn en energie geven, en welke competenties aangeleerd zijn en onder druk kunnen vervormen. Hiervoor maken wij gebruik van de unieke  Reflact©-metingen van myHBMcenter. Dit is een slimme, unieke en innovatieve methode die een persoonlijke analyse maakt van waar natuurlijke talenten en competenties liggen. Daarmee ga je meer vanuit je kracht leven en werken. Reflact© kijkt naar elk aspect van wie je bent en wat je doet.

Organisatieadvies

Voor organisatie-veranderingstrajecten werkt Dux Nova nauw samen met zorgvuldig geselecteerde partners. Zij geven als sparring partner van directie, management én medewerkers vorm aan de gewenste verandering.