menu
NL EN

2022 IN SUMMA: HOOGSPANNING OP DE ARBEIDSMARKT

17 mei 2023

ONDERNEMERSREIS IN MOOIE VERHALEN

In 2022 keken we terug op ons 10-jarig bestaan het jaar ervoor. Dat jubileumjaar hadden we geïllustreerd met een boekwerkje vol interviews, columns, scorelijstjes, etc. Het was een leuk cadeau om te geven, en het was minstens zo tof om actief betrokken te zijn bij het creatieproces. We herbeleefden onze ondernemersreis en lieten mooie verhalen optekenen. Dat gevoel wilden we vasthouden in 2022. Daarom maakten we twee interviews én organiseerden we een rondetafelgesprek omtrent de arbeidsmarkt van projectontwikkeling. Het leverde interessante inzichten op, die we in de loop van het jaar deelden met de markt.

Dit verslag is een bundeling van die verhalen, aangevuld met een terugblik op het jaar 2022. En omdat wij vooral naar de toekomst kijken, bieden we ook wat actuele inzichten over 2023. Veel leesplezier!

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

TEAM SIX-PACK

Begin 2022 bestond ons team uit zes personen, en zo eindigden we het jaar ook. Niet met dezelfde zes, want gedurende het jaar hadden we twee wijzigingen bij recruitment. Het bleek (zelfs voor ons) lastig die rollen in te vullen, maar gelukkig zijn we erin geslaagd het team op sterkte te houden. Inmiddels kunnen we ook vertellen dat Jolanda van Malsen per 1 januari 2023 is toegetreden als partner bij Dux Nova. Daarmee zijn we uiteraard erg blij!

KANDIDATENMARKT

In 2022 realiseerden wij 77 bemiddelingen (vergelijk: 70 in 2021 en 53 in 2020). De markt stond onder hoogspanning, de vraag was vele malen groter dan het aanbod, waardoor we konden spreken van een ‘kandidatenmarkt’. Het marktsegment Projectontwikkeling was zelfs oververhit. Aantallen draaien, doorzetten, creatief zijn, tegenslag incasseren, kalm blijven; het hoorde er allemaal bij in 2022. Aan het eind van het jaar zagen we een kentering, die zich ook begin 2023 doorzet.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.