menu
NL EN

Toezichthoudersevent Dux Nova

30 september 2020

Vorige week organiseerden wij, in samenwerking met De Erkende Toezichthouder, het event Toezichthouders nieuwe stijl Old vs. New!

Na een introductie door onze eigen Toezichthouder Jurgen Pauwels nam expert op het gebied van de transitie in Toezicht Caroline Wijntjes ons mee in de ontwikkelingen op het gebied van toezicht.

Veel mensen herkennen de klassieke stijl van toezicht, denk hierbij aan 1x per jaar communiceren via het jaarverslag, passief & reactief en vooral toezicht op basis van harde feiten & cijfers. Dit is verleden tijd. Gelukkig herkenden veel mensen uit de zaal zich in het Toezicht nieuwe stijl. Dit is toezicht gebaseerd op open en pro- en interactief contact, het in dialoog zijn met elkaar en sparringpartner zijn. Naast harde feiten & cijfers wordt meer gekeken naar maatschappelijk & drivers, waardengericht. Vertrouwen speelt hierbij een grote rol en daar werd tijdens deze waardevolle middag ook uitgebreid op ingegaan.

Na het inhoudelijke deel werden diverse stellingen gedeponeerd om discussies op gang te brengen. Is de RvC in staat om vernieuwing op gang te brengen?, Heeft jouw RvC plek voor een jonge commissaris die “anders mag kijken” en serieus genomen wordt?, Moet de RvC transparanter worden? De interactie zorgde voor inzicht en hopelijk ook voor inspiratie. Aansluitend hebben we in ons restaurant afgesloten met een hapje en een drankje. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Heb je ook interesse in dit onderwerp en wil je een volgende bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact op met collega Jurgen Pauwels!

Presentatie 24 september 2020