menu
NL EN

Interview met Ingeborg de Jong (directeur Timpaan) over Dux Nova

15 februari 2021

Op 9 februari 2021 werd Ingeborg de Jong (uitvoerend bestuurder en algemeen directeur Timpaan) geïnterviewd over hoe zij de dienstverlening van Dux Nova ervaren heeft in de afgelopen jaren. Het werd een referentie om trots op te zijn!

“Timpaan ontwikkelt eigentijdse woningen en vernieuwende woonconcepten die voldoen aan die behoefte. In kernen, dorpen en stedelijke wijken. Ontwikkelen is mensenwerk. Timpaan is een compacte, onafhankelijke organisatie, met een persoonlijke benadering. Timpaan biedt creatieve oplossingen voor complexe woonvraagstukken. Het is haar missie om hoogwaardig wonen voor ieder mens mogelijk te maken”.

Wat is de reden dat je Dux Nova hebt ingeschakeld?

Iets meer dan 3 jaar geleden ben ik in contact gekomen met Dux Nova via een referentie uit de branche. Timpaan had een vacature die opgevuld moest worden. Daar hadden we hulp bij nodig.

Ik heb toen kennisgemaakt met Koen en ik vond, en vind nog steeds, dat Dux Nova een verfrissende kijk heeft op de markt en zich echt verdiept heeft in Timpaan, zodat hij kandidaten kan voorstellen die ook passen bij het DNA van onze organisatie. En in de selectiefase vertaalt dat zich in een goede reflectie naar kandidaten toe maar ook naar Timpaan. Search is echt meer dan een CV alleen. Voor mij was het nieuw dat je een CV kreeg plus een motivatie waarom deze kandidaat bij Timpaan past.

Wat heeft de dienst van Dux Nova jou opgeleverd?

Dux Nova heeft hier al diverse vacatures succesvol en snel opgevuld. De kracht van Koen is dat hij meedenkt in het proces en inmiddels zeer goed en snel kan beoordelen of iemand past bij het DNA en binnen de cultuur van Timpaan.

Ik zie Koen als een trusted advisor, een extra collega op afstand die met me meedenkt, wat verder gaat dan het leveren van goede kandidaten.

Welke specifieke eigenschappen is het meest bijgebleven?

Het goed verdiepen in Timpaan en het uitvragen van de hulpvraag vond ik 2 sterke punten vanuit Koen. Geen roze wolken of “dat weet ik niet” tijdens het traject maar reflectie, zowel naar Timpaan als naar de kandidaat. Dat is voor mij ambassadeurschap op een authentieke manier.

De manier waarop we met elkaar omgaan is in de vorm van een gestold vertrouwen. Ik weet wat ik aan Dux Nova heb, ik vertrouw erop dat het gaat lukken. Het search proces gaat vóór op de procedurele kant, ongeacht of de search opdracht is geformaliseerd worden de werkzaamheden opgestart.

Daarnaast is de juiste balans tussen de klantrelatie en de transactie erg goed. Ik zoek iemand, snel, Dux Nova levert iemand, snel. Dat is een gegeven maar dat merk je niet tijdens het traject. Daarnaast biedt Koen een stuk opvolging na plaatsing richting de kandidaat en de opdrachtgever.

De ACT-metingen die Dux Nova biedt zijn van toegevoegde waarde geweest voor Timpaan voor een stuk teamontwikkeling.

“In Dux Nova heb ik een trusted advisor gevonden, eigenlijk een extra collega op afstand”

Hoe herken je het motto “Excelleren in Search?

Dux Nova excelleert in search. Hebben een groot en kwalitatief databestand waar ze kandidaten uithalen. Dat kunnen natuurlijk meer bedrijven. Maar onderscheidend is het streven naar lange termijn relaties waarbij de klant boven het omzetdoel geplaatst wordt is en dat is wat ik zoek in een partner.

Hoe herken je het motto “Motiveren van de markt”?

Dux Nova verrast met bijvoorbeeld bijeenkomsten waar gastsprekers met relevante onderwerpen en vernieuwende inzichten in onze markt en daarbuiten. Geen wij van WC-eend show maar inspirerend. Ik zou het nog interessanter vinden als ze periodiek met hun visie op de markt of marktsegmenten komen. Delen van ervaring vanuit hun expertise. Dan kan in verschillende vormen natuurlijk.

Ik raad Dux Nova zeker aan. Dat doe ik al waar dat mogelijk is.

Welk cijfer geef je Dux Nova?

Een 9, een 10 moet je niet willen. Er is altijd ruimte voor verbetering en vooruitgang. Streef volgend jaar maar weer eens naar een 9. Blijf in beweging!

Dux Nova in 1 zin:
“Dux Nova betekent voor mij een trusted advisor die het belang van de organisatie én de kandidaat met elkaar verbindt”.